Bindvävsmassage

Bindväv finns i hela kroppen. Bindvävsmassage arbetar direkt med den bindväv som finns under huden och runt musklerna. Genom detta påverkas även övrig bindväv och andra vävnader och organ i kroppen på ett reflexmässigt sätt, precis som vid zonterapi.

Vid obalanser i kroppen kan bindväven bli stel och oelastisk. Ärr växer sig ofta neråt in i kroppen vilket ger dålig cirkulation och blockeringar, det är därför viktigt att behandla där och få igång flödet igen.

Bindvävsmassage är en kraftfull och effektiv behandlingsform som utförs med speciella dragande, töjande grepp. Jag använder ibland även silikonkoppor när jag behandlar för att lättare kunna lyfta upp huden. Jag gör alltid en grundbehandling som påverkar hela kroppen. Efter det kan man behandla fler ställen där det behövs. Jag avslutar med en skön, lugnande ryggmassage.

Ofta behövs flera behandlingar, ungefär 1 gång/vecka till att börja med och sedan med längre mellanrum.

Bindvävsmassage kan ge mycket bra resultat mot fastväxt ärrvävnad som hindrar blodcirkulationen djupt ned under ärret.  Den är också effektiv mot celluiter, domningar m.m. Den ökar utrensningen av gifter från kroppen. Eftersom cirkulationen i kroppen sätts igång så påverkas hela kroppen positivt. 

Behandlingstiden är ca 45 min.