Behandlingsmetoder

De terapier jag använder mig av i behandlingarna är:

Massageterapi:

Klassisk massage, djupmassage och punktbehandling används för att öka blod och lymfcirkulationen i kroppen. Spänningar och blockeringar i muskler, senor, hud och bindväv mjukas upp med hjälp av knådningar, strykningar, tryck och töjningar på djupet och mer ytligt.

Behandlingen är både förebyggande, bra vid akuta besvär eller om problemen blivit mer långvariga. Massage bidrar till ett bättre välmående, minskar stress och smärta, sänker blodtryck, lugnar nervsystemet, ökar utsöndring av slagg och toxiner i kroppen, ökar kroppens lugn och ro hormon Oxyticin och höjer immunförsvaret.

Massage kan hjälpa vid  bland annat spänningshuvudvärk, migrän, oro och sömnproblem, ryggont, musarm, tennisarm, karpaltunnelsyndrom, ischias-smärtor och domningar.

Bindvävsmassage:

Bindväv finns i hela kroppen. Bindvävsmassage arbetar direkt med den bindväv som finns under huden och runt musklerna. Genom detta påverkas även övrig bindväv och andra vävnader och organ i kroppen på ett reflexmässigt sätt, precis som vid zonterapi.

Vid obalanser i kroppen kan bindväven bli stel och oelastisk. Ärr växer sig ofta neråt in i kroppen vilket ger dålig cirkulation och blockeringar, det är därför viktigt att behandla där och få igång flödet igen.

Bindvävsmassage är en kraftfull och effektiv behandlingsform som utförs med speciella dragande, töjande grepp. Jag använder ibland även silikonkoppor när jag behandlar för att lättare kunna lyfta upp huden.

Bindvävsmassage som ärrvävnadsbehandling kan ge mycket bra resultat vid oelastisk ärrvävnad som blockerar signaler och hindrar blod och lymfcirkulationen djupt ned under ärret.  

Metoden är effektiv mot celluiter, domningar m.m. Den ökar utrensningen av gifter från kroppen och eftersom cirkulationen i kroppen sätts igång så påverkas hela kroppen positivt.

Dornmetoden:

Jag tittar först på symmetrin i din kropp och mäter längden på dina ben. Benlängdsskillnad kan vara permanent p.g.a olyckor eller skador, men på många människor beror längdskillnaden på muskelspänningar och olika stora glapp i benens leder. Detta kan bero på att vi vanemässigt gör ensidiga rörelser som t.ex. vid krattning, snöskottning, kontorsarbete  eller t.ex. ofta sitter med ett ben över det andra. Vid skillnad i längd kontrollerar jag med hjälp av Dornmetoden, i vilken led (fot, knä eller höft) den största skillnaden sitter. Med rörelser ihop med ett milt tryck korrigeras leden så att din kropp blir mer jämnsidig. Detta behöver upprepas för att vänja kroppen vid den nya jämnheten. Jag visar vilka övningar du kan fortsätta med hemma. Det är också viktigt att reda ut varför det blivit en skillnad för att förhindra att problemet återkommer.

Jag tittar även efter eventuella vridningar, rotationer, kotförskjutningar och höjdskillnader på korsben, höftben, ryggrad och nyckelben, vilka justeras med mjukt tryck tillsammans med rörelser.