Zonterapi

En behandling med zonterapi påverkar hela kroppen. Tryck och strykningar på fötternas zoner leds vidare som signaler genom nervbanor, bindväv och meridiander ut till kroppens olika delar och organ.

Signalerna påminner kroppen om att sätta igång läkning och ökar cirkulationen i de påverkade delarna.

Det är viktigt att behandla hela foten varje gång. Då behandlas även hela din kropp. Ofta behandlas också underbenen eftersom det finns viktiga zoner där med.

Zonterapi kan även ges på händer, ansikte och öron men jag lägger mest fokus på fötterna eftersom de så ofta är bortglömda och nedtryckta i skor. Vi är gjorda för att gå, springa och klättra barfota. Då kan foten fritt röra sig som den ska och reflexzonerna stimuleras naturligt. Om vi hela tiden trycker in fötterna i skor som oftast inte är anatomiskt anpassade för fötter, påverkas vi negativt. Skelett och muskler i foten trycks ihop vilket i sin tur reflexmässigt trycker ihop resten av kroppens skelett och muskler, vilket påverkar inre organ och funktioner i kroppen.

Zonterapibehandlingen kan om man vill kompletteras med att zoner i örat stimuleras med hjälp av plåster med ett litet frö på som sätts fast på zonpunkter på örat. Dessa öronfröplåster kan du sedan ha kvar flera dagar efter behandlingen och själv stimulera de viktiga punkterna hemma.

På det viset förlängs behandlingen och du läker snabbare.

Jag går sen vidare till fötterna. De mjukas upp med cirklande, vickande rörelser. Sedan arbetas varje del/zon på foten igenom. Ömhet, torr hud, kalla, hårda områden m.m. är tecken på obalans, där stimuleras zonerna lite extra.

Behandlingstid: ca. 60 min.  

Har du frågor får du gärna höra av dig till Mia på 070-6468422